Вземи живота си, какъвто e! Недей мисли: Друг би могъл да бъде.“

...
Вземи живота си, какъвто e! Недей мисли: Друг би могъл да бъде.“
Коментари Харесай

От свойте дни ти никой не кълни, а трябва ли да носиш - понеси! ~ Бо Ин Ра

Вземи живота си, какъвто e!
Недей мисли: „ Друг би могъл да бъде. “
От свойте дни ти никой не кълни,
а би трябвало ли да носиш – понеси!
И всичко в своя път ти благославяй –
блажен така ще си и ти!

Кой е Бо Ин Ра? Зад това духовно име, стои фигурата на немският стихотворец, художник и Учител на мъдрост Йозеф Антон Шнайдерфранкен (1876-1943). Самият той разяснява: „ В една листовка на издателството, излязла преди много време, дадох следните по смисъл уточнения по отношение на трите срички „ Bô Yin Râ “: – че тук не става въпрос за три „ думи “, чието „ значение “ би могло да разкрие някаква загадка, въпреки като срички те да дават отговор на избрани корени от антични езици, и че тези седем букви образуват „ името “, еквивалентно на моето субстанциално прадуховно Битие, тъй като техните звукови и графични стойности дават отговор на безконечната ми духовна същина по този начин, както избрана, означена с букви, група от ноти дава отговор на даден акомпанимент. ”

Учението на Bô Yin Râ е сполучлив лек против екзистенциалисткия нихилизъм, на който мнозина през днешния ден мъчно устояват. То сочи крайния успех на безстрашието, на Любовта и на творчеството над необратимата привидно съсипия, която носят силите на Антидуха. Книгите му са част от онази особена категория, в която нормално се включват тъй наречените свещени трудове на всички времена и нации. Художествените творби на Bô Yin Râ са образен израз на това, за което се приказва в Учението му – познание и мъдрост в живописен облик.

Върви по пътя си с изправена глава и знай, че ти постоянно си предпазен най-добре, когато можеш да се уповаваш на себе си!

Омразата и Любовта са от едно “естество ”, също както корените на житния филиз са от едно естество с класа, който подарява на индивида питателна храна.

Само който е кадърен да изживее страданието до дъното на душата си, ще се окаже в последна сметка кадърен и да прозре неговата лъжовност.

Зорко се пази от желанието да вземеш, преди да ти бъде обещано!

Всяко изкуство е нравствен боязън, на който е придадена форма.

Създай си самичък своето благополучие и ти ще създадеш щастливи хора към себе си, ще проправиш една пътека за “щастието на човечеството ”!

Трябва да се превърнеш за себе си и за другите в магнит на щастието, в случай че искаш скоро и без блуждаене да станеш създател на своето благополучие.

Не си мисли, че можеш безнаказано да натрапиш на детето си комфортните за теб духовни окови единствено тъй като като човек то не знае още нищо за себе си и за своето достолепие!

Напразни ще са опитите ти да даряваш наслада на другите, до момента в който продължаваш да се съмняваш в способността си да създаваш наслада.

От „ Максими ”

Всеки, който твърдо желае да реализира задачата, би трябвало да спре да обръща внимание на праха от всекидневието и на дребните петна, появили се на дрeхата му по неговия път.

Кракът ти ще остане трайно залепнал  на едно и също място и ти в никакъв случай няма да се довериш на своите крачки, в случай че се оставиш да бъдеш обезпокоен по своя път от грешките, които не можеш да избегнеш изцяло.

Ти ще загубиш най-ценните си сили, в случай че искаш да подражаваш на „ светеца “ и в случай че се опитваш непременно да се запазиш „ без неточности “…

Не можеш да използваш силите си, в случай че непрекъснато си угрижен да избягваш всяка неточност, тъй като на всички места където си същински деятелен, ще изпадаш в същото време в неточности и провинения, без да си го желал.

А паднеш ли надълбоко там, където не си желал да паднеш, вдигни се незабавно и не помни, че в миналото си падал!

Но даже и тогава, когато твоята воля те е довела до проваляне, не трябва да имаш друга грижа с изключение на мигновено отново да се изправиш на крайници!

Наистина по-добре крачи напред този, който усеща в себе си силата да се изправи след рухването, в сравнение с оня, който е в непрестанен боязън заобикаля всякакво препъване!

От „ Книга за живия Бог “

Снимки: Vier Prinzen zu Schaumburg-Lippe

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР